Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

PR akce století: Lisabon, nebo nic

Prezidentovi věří přes 60% lidí a podle většiny průzkumů (vlastně všech mimo těch agenturních snadno ovlivnitelných) přes 50% z nich nechce "Lisabon". Relevantní argumenty proti přitom zaznívají de facto jen ze strany odpůrců smlo

Známe to už z praxe pana ex-zeleného demokrata Soukupa. Hlasy se kupují a za mandáty si je třeba "připlatit". U Lisabonu to platí zvlášť, což ukázal už příklad Maďarska, které s klidem koupilo zajíce v pytli. Že je v něm schovaný ruský medvěd hýčkaný z obou levých stran Francií a Německem, nikomu nevadilo. Kampaň zdařile začala a dlouho nerušeně pokračovala v úspěchu doslova celoevropského formátu.  

Když se zasekla v Irsku, Polsku, Německu a Česku, bylo třeba usměvavá hesla "trochu" znegativnět, zradikalizovat a začít "trochu", tzn. ještě více, lhát.

Irům bylo sděleno, že napoprvé se jejich hlasování od doby, kdy už dříve odmítli (nyní platící) smlouvu z Nice, nepočítá. Samozřejmě s vyjímkou možnosti, že by už napoprvé hlasovali ano.

Polsku něco slíbil pan Sarkozy. Patrně jen pár miliónů eur, nic víc.

Němcům lhát nikdo nemusel, protože spolu s Francouzi za iniciativou stojí. Moc prostě bývá nerozhodná, jak už dříve ukazovali právě Francouzi, když prakticky deset let blokovali větší integraci EU kvůli trvání na jejím "mezinárodně koroporátním" charakteru. Po deseti letech vší ostatní většině došlo, že mezivládní korporace je to nejlepší sousloví na světě a vznikla EPS ("evropská politická spolupráce").  

České republice byl slíben vyhazov z EU, neschválí-li konečně jako poslední Lisabon (žádný první a poslední ratifikující přitom neexistuje, jak včera v ČT trefně uvedl pan senátor Kubera) a nepřestane-li si ten nehoráza Klaus oprávněně stěžovat. Netrvalo vůbec dlouho a Francie prorazila i s tezí o nejhorším sousloví na světě. Začíná jím předpředminulá věta..

Češi si navíc, blbci jedni, chtěli ponechat samostatnost. Každý u nás přece dobře ví, že když mluvím o "nás", mluvím zejména o Velké Británii, Itálii, Německu a Francii. Je tedy třeba, aby zapracovalo oddělení PR a marketingu a řeklo tu novinu lidem. Aplikována bude podobná strategie jako v Irsku:  

1, Vymýt hlavu všem v médiích.  

- Podařilo se až na vzácné vyjímky typu Viliama Bucherta a novináře dost bohaté na přežití bez platu. V Irsku u mainstreamu takřka bezvýhradně, v den voleb vyšly na titulní straně Irish Times "argumenty" pro smlouvu.

2,  Zaplatit kampaň, také z peněz odpůrců smlouvy, a tvrdit, že oni odpůrci si sehnali peníze na propagaci ilegálně. 

- V Irsku bylo do "ano" investováno před letošním referendem 3,6 milionu €, odpůrci nesehnali ani milion a sázeli na debatu. Šašci.. Jáma před Pražským hradem, do níž nešťastnou náhodou zahučí Václav Klaus, se již začala kopat. Protože se kopání platí z evropských peněz, přinesla tato práce určitě stovky pracovních míst..

3, Hrát na emoce s tím, že většina lidí smlouvu stejně nezná.  

  - V Irsku to opět vyšlo. Irové volili pro pracovní místa, místo toho jim je levnější pracovníci i od nás nyní mohou sebrat. Irové volili za silný hlas, který však bohužel nebude jejich. Díky smlouvou uvolněným levným pracovním místům v Irsku se tam pravděpodobně uchýlí Václav Klaus. Až se celý v sádře zrehabilituje z mnohočetných zlomenin, nohou podškrábne smlouvu a pak se zjistí, že ten chlap z jámy ve skutečnosti vůbec není on, Francouzi se postarají, aby už nebyl prezidentem "oficiální cestou". Kolik to bude stát, francouzská vláda zatím nezveřejnila.. 

 

Desátého října informoval Radiožurnál v Ozvěnách dne rozsáhle o aktuálním vývoji, kdy prezident chce vyjímky a "všichni" jsou proti. Mikrofon dostalo, pokud si vzpomínám,  pět členů parlamentu, všichni Klausovo jednání svorně odsoudili. Poměr hlasů pro a proti byl přibližně 2 : 1. Tomu říkám objektivita za všechny (naše) peníze.. 

Rádio Česko (také ČRo) souběžně hlásí, že Bobošíková se se svými (šílenými) názory "dokonce málem dostala do europarlamentu". Sice tam už byla a letos s nemnoha penězi a jako jediná tvář strany získala 4,5%, ale proč se tím zabývat, že - v tradičním čase, tradičně slepá kritika.. MF Dnes prozměnu 5. října zve Suverenitu "ministranou". Jak zvu já MF Dnes po tom, co onoho 5. října předvedla, s ohledem na existenci mého blogu raději nyní nebudu zmiňovat..

 

Aby to fungovalo, musí být hlasů co nejméně, v (jediném) optimálním případě jeden. Jen tak to může fungovat. Nevolení byrokrati ví, co je dobře a když lidé neodporují tím způsobem, že hrozí revoluce, návrh přeci vždy může (musí) projít. Politici s klidem schvalovali Lisabon a kašlali na to, že za zdmi paláce chodí do práce běžní lidé, z nichž je většina proti. - Chodí do práce, nerevoltují,v pohodě.. Novináři u kafíčka souběžně píší, za co platí klienti (inzerenti - my čtenáři jsme nabízený produkt.). A teď Klausovi káží morálku..   

Média se s klidem tváří, jakoby existovalo jen pro. Tváří se tak "celý svět", tvrdí se nám nesmysly, nabízí odluka od Ruska s jeho dvěma nejvěrnějšími soukupníky v čele.. Svět asi ztrácí smysl, nebo ho už dávno ztratil a držet se Bernardu, na to už je taky pozdě. Ale o tom zas někdy příště..

 

 

Autor: Lukáš Straňák | úterý 13.10.2009 14:20 | karma článku: 25,86 | přečteno: 1419x
  • Další články autora

Lukáš Straňák

...a v Česku otevírali školy

Máme za sebou týden debat o tom, jestli v jedné z covidem nejhůře zasažených zemí rozvolňovat. Víkend nastolil nový narativ. Katastrofa prý ještě nepřišla, tak proč se vzrušovat. A otevírání obchodů i škol zůstává ve hře.

21.2.2021 v 15:59 | Karma: 10,05 | Přečteno: 335x | Diskuse| Politika

Lukáš Straňák

Když lidskost zemře na covid

„Svobodomyslné“ nenošení roušek a hoaxy živené obavy z „vražedné“ vakcíny mohou stát životy. V debatě o covidu však musí jít o životy samé. A ne o to, aby vždy měla pravdu parta privilegovaných příznivců restrikcí a očkování.

16.1.2021 v 7:40 | Karma: 36,83 | Přečteno: 10733x | Diskuse| Společnost

Lukáš Straňák

Fajn zápas. Ale pískala to ženská!

Fotbaloví fanoušci (nejen) Slovanu Liberec se včera probudili do reality, na níž někteří z nich stále nejsou připraveni. Do světa, ve kterém žena může dělat práci, kterou dělat dokáže, úplně stejně špatně jako muži.

4.12.2020 v 13:21 | Karma: 8,46 | Přečteno: 400x | Diskuse| Sport

Lukáš Straňák

Za dva měsíce jsou Vánoce. Vy ještě nemáte dárky?!

Čas kvapí, obchody již nabízejí "vše potřebné k Vánocím". Opravdu ale potřebujeme Vánoce s kýčovitými lesklými koulemi, stolem praskajícím pod návaly tuku a stříkající kapří krev na ulicích za vábení reproduktorů k dalším nákupům?

24.10.2009 v 13:52 | Karma: 20,83 | Přečteno: 3473x | Diskuse| Společnost

Lukáš Straňák

Nobelova cena pro Ivana

Nechci útočit na city a idealizovat realitu. Ale přál bych si, aby lidé viděli realitu, jaká je. Nezasloužil by si Nobelovu cenu za mír spíš než prezident USA obyčejný ukrajinský Ivan, o kterém vám teď budu vyprávět?

11.10.2009 v 11:26 | Karma: 11,76 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

KOMENTÁŘ: Kam sahají Macronovy ambice? Chce udávat tón, ale naráží

29. dubna 2024

Premium V Evropské unii bez Britů a v éře po Angele Merkelové je jeho hlas slyšet stále silněji....

Ukrajinci zavraždění v bavorském nákupním centru byli vojáci na léčení

29. dubna 2024  11:33,  aktualizováno  14:59

Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy...

Přijel německý prezident Steinmeier. Setkal se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  14:55

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4905x
Píšu, co mě napadá, protože pak mám pocit, že je to méně zbytečné.

(Těch pár 10 let starých článků je tu spíš pro kontext. Dnes si myslím to, co píšu dnes.)